Dynamische debietregeling dankzij de Belparts 6-weg regelafsluiters

Belparts 6-weg regelafsluiters voor klimaatplafonds

De Belparts 6-weg klep is een geavanceerde regelafsluiter, speciaal ontworpen voor HVAC-systemen met variabel debiet. Deze regelafsluiter biedt naadloze omschakeling tussen verwarmen en koelen. De regelafsluiters zijn zeer geschikt voor gebruik met klimaatplafonds en ventilatorconvectoren in onder andere kantoren, scholen, ziekenhuizen en commerciële gebouwen.

Hoe werkt de Belparts 6-weg regelafsluiter DXN6 precies?

De Belparts 6-weg regelafsluiter maakt gebruik van geavanceerde technologie om nauwkeurig het debiet te regelen. De geïntegreerde debietsensor meet continu het actuele debiet, terwijl de interne regelaar dit vergelijkt met het gewenste debietsetpunt. De regelklep past zich automatisch aan drukschommelingen aan, wat zorgt voor maximale comfort en minimale energieverbruik.
Specificaties DXN6

Wat maakt de Belparts 6-weg regelafsluiter zo bijzonder?

  • 5-in-1 oplossing: combineert de functies van een omschakelklep, inregelkraan, drukonafhankelijke regelafsluiter, afsluitkraan en optionele ruimtetemperatuurregeling in één component.
  • Drukonafhankelijke dynamische debietregeling: biedt nauwkeurige en stabiele debietregeling, onafhankelijk van drukschommelingen in het systeem, zowel bij vollast als bij deellast.
  • Geïntegreerde debietmeting: continu meten en regelen van het debiet zorgt voor optimale prestaties en energie-efficiëntie.
  • Draadloze inbedrijfstelling via Bluetooth®: eenvoudige en snelle inbedrijfstelling via de app op uw smartphone of tablet. Zelfs met gesloten plafondpanelen, dankzij de geïntegreerde Bluetooth® communicatie.
  • MP MultiProtocol communicatie: ondersteuning voor MODBUS RTU en BACnet MSTP, waardoor eenvoudige integratie in elk gebouwbeheersysteem (GBS) mogelijk is.
  • Dynamic Flow Networking® (DFN): zorgt voor perfecte hydraulische balans zonder extra componenten, elimineert de noodzaak voor statische inregelkranen en biedt automatische balancering.

De dynamx™ 6-weg regelafsluiters werken als omschakeling tussen verwarmen en koelen, waarbij het ingestelde ontwerpdebiet traploos kan worden geregeld tussen 0..Vmaxh (verwarmen) of 0..Vmaxc (koelen).

Klimaatplafonds in combinatie met een Belparts 6-weg regelafsluiters

Klimaatplafonds die zowel verwarming als koeling bieden via plafondpanelen, zijn populair vanwege hun efficiënte gebruik van ruimte en hun vermogen om een gelijkmatige temperatuurverdeling te bieden. De Belparts 6-weg regelafsluiters zijn bijzonder geschikt voor klimaatplafonds om de volgende redenen:

  • Dubbele functie: schakelt tussen verwarmen en koelen, wat essentieel is voor de werking van klimaatplafonds.
  • Design-flow voor verwarmen en koelen: kan separaat ingesteld worden in een en dezelfde kraan. Door het brede regelbereik van de Belparts 6-weg regelafsluiters kunnen heel eenvoudig totaal verschillende maximum debieten ingesteld worden voor verwarmen en koelen, wat inherent is aan het design van elke installatie.
  • Automatische balanceren: zorgt voor een optimale hydraulische balans, wat belangrijk is om de prestaties van klimaatplafonds te garanderen zonder handmatige aanpassingen.
  • Real-time debietregeling: biedt nauwkeurige controle en aanpassing van het debiet, wat belangrijk is voor het behoud van een comfortabel binnenklimaat.

Vragen over Belparts 6-weg regelafsuiters?

Neem gerust contact met ons op, wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden van onze innovatieve regelafsluiters.